Bạn nghĩ ngôn ngữ nào đã đóng góp lớn nhất cho việc thúc đẩy sự hiểu biết tốt hơn giữa các dân tộc trên thế giới?

Bạn nghĩ ngôn ngữ nào đã đóng góp lớn nhất cho việc thúc đẩy sự hiểu biết tốt hơn giữa các dân tộc trên thế giới?


Which language do you think has made the greatest contribution to the promotion of better understanding among the peoples of the world?

Bạn nghĩ ngôn ngữ nào đã đóng góp lớn nhất cho việc thúc đẩy sự hiểu biết tốt hơn giữa các dân tộc trên thế giới?

Bạn nghĩ ngôn ngữ nào đã đóng góp lớn nhất cho việc thúc đẩy sự hiểu biết tốt hơn giữa các dân tộc trên thế giới?

The human race is divided by a multiplicity of languages, many of which have come to play an important part in the affairs of the world.

Nhân loại được chia ra bởi một sự đa dạng của các ngôn ngữ, nhiều trong số đó đã đóng vai trò quan trọng trong các vấn đề của thế giới.

A little reflection reveals that the importance of a language is associated mainly with the ideas and knowledge it contains. The more ideas a language can convey to the peoples of the world, the more it will be used by people everywhere. Thus, the language that is used most extensively is the language that makes the greatest contribution to human progress and mutual understanding between peoples.

Một sự phản ánh nhỏ cho thấy tầm quan trọng của một ngôn ngữ gắn liền với những ý tưởng và kiến thức mà nó chứa. Càng nhiều ý tưởng mà một ngôn ngữ có thể truyền đạt tới mọi người trên thế giới, nó càng được nhiều người sử dụng ở mọi nơi. Do đó, ngôn ngữ được sử dụng rộng rãi nhất là ngôn ngữ đóng góp lớn nhất cho sự tiến bộ của con người và sự hiểu biết lẫn nhau giữa các dân tộc.

It cannot be denied that today the most widely used language is the English language. There are few countries in which this language is not understood or used. Even the countries which preached hatred for everything English, including the English language, during their struggle for independence from British rule such as India, found it difficult to dispense with this language after they became independent. Therefore, they not only continued to use English in all spheres of public activity but also began to encourage the use and study of the English language as means of achieving national progress and unity. These efforts on the part of the various countries of the world convey an idea of the importance of the English language.

Không thể phủ nhận rằng ngày nay ngôn ngữ được sử dụng rộng rãi nhất là tiếng Anh. Có rất ít quốc gia mà ngôn ngữ này không được hiểu hay sử dụng. Ngay cả những nước thuyết giảng lòng căm thù đối với tất cả mọi thứ tiếng Anh, bao gồm cả ngôn ngữ tiếng Anh, trong cuộc đấu tranh giành độc lập khỏi ách thống trị của Anh như Ấn Độ, cũng đã thấy khó có thể từ bỏ ngôn ngữ này sau khi họ trở thành độc lập. Do đó, họ không chỉ tiếp tục sử dụng tiếng Anh trong tất cả các lĩnh vực hoạt động công đồng mà còn bắt đầu khuyến khích sử dụng và nghiên cứu tiếng Anh như là phương tiện để đạt được tiến bộ và thống nhất quốc gia. Những nỗ lực của một số quốc gia trên thế giới đã truyền đạt ý tưởng về tầm quan trọng của tiếng Anh.

It would be instructive to consider the reason for the extensive use of the English language. One of the reasons is that several countries in the world have been occupied mainly by immigrants from England such as the United States of America, Australia and New Zealand. It is therefore not surprising that the people of such countries have continued to use the English language, though they have severed their political connexions with their mother country and acquired independent status, for one cannot discard one’s language easily. Another reason is that, in the course or history, a large number of countries throughout the world came directly under British rule, where English was made the main language for administrative, commercial and all other purposes.

Đó sẽ là bài học để xem xét lý do cho việc sử dụng rộng rãi của ngôn ngữ tiếng Anh. Một trong những lý do là một số nước trên thế giới đã bị chiếm đóng chủ yếu bởi những người nhập cư từ Anh quốc như Hoa Kỳ, Úc và New Zealand. Do đó không có gì ngạc nhiên khi người dân ở các nước này tiếp tục sử dụng tiếng Anh, mặc dù họ đã cắt đứt quan hệ chính trị với đất nước mẹ và hoàn toàn độc lập, bởi vì người ta không thể loại bỏ ngôn ngữ của mình một cách dễ dàng. Một lý do khác là, trong quá trình học hoặc lịch sử, một số lượng lớn các quốc gia trên toàn thế giới đã ở dưới sự cai trị trực tiếp của nước Anh, khi đó tiếng Anh được sử dụng làm ngôn ngữ chính cho các mục đích hành chính, thương mại và cả những mục đích khác.

As the leading colonial power in the world, England has indeed exerted a profound influence on the affairs of the world, though her colonial possessions are rapidly becoming independent one after the other. Concomitantly, the English language too has come to play a leading role in international communication. Thus, many people whose native language is not English have studied English and become more conversation with English than with their own languages. This is especially true with the leaders of the people to whom English is a foreign language. As a result, the English language is used by them not only in the administration of their countries but also in all their institutions of higher learning.

Là thế lực thực dân hàng đầu trên thế giới, Anh thực sự gây ảnh hưởng sâu sắc đến các vấn đề của thế giới, mặc dù các thuộc địa của nó đang nhanh chóng trở nên độc lập. Đồng thời, tiếng Anh cũng đã đóng vai trò dẫn đầu trong truyền thông quốc tế. Vì vậy, nhiều người có tiếng mẹ đẻ không phải là tiếng Anh đã phải học tiếng Anh, thậm chí có khi họ sử dụng tiếng anh còn nhiều hơn tiếng mẹ đẻ. Điều này đặc biệt đúng với các nhà lãnh đạo của những người mà tiếng Anh được xem là một ngoại ngữ. Kết quả là, tiếng Anh được sử dụng không chỉ trong việc quản lý của các nước mà còn trong tất cả các tổ chức của họ về giáo dục bậc cao.

The most important reason for the pre-eminence of the English language, however, is that it is the source of all knowledge. The Industrial Revolution that began in England and spread to other countries revealed the English genius for invention. Even the political and social institutions of England, which were affected tremendously by the Industrial Revolution, have evoked the admiration of all countries. The knowledge, ideas, experiences and profound thoughts of the English people have made a deep impression on the minds of the people of other countries. Innumerable books have been written in the English language on all branches of study, and such is the thirst of English scholars for knowledge and their desire to communicate it, that they have even translated books of great value from other language to English for the benefit of all. Writers of other nationalities too have written a great number of books in English and made a substantial contribution to the enrichment of the English language. As a result of all these efforts, the English language has become the main avenue to the greatest storehouse of information. Therefore, people everywhere have developed a special respect for the language and they continue to learn it with avidity.

Tuy nhiên, lý do quan trọng nhất cho sự nổi trội của tiếng Anh là bởi vì nó chính là nguồn gốc của tất cả các kiến ​​thức. Cách mạng công nghiệp bắt đầu ở Anh và lan sang các quốc gia khác đã cho thấy thiên tài Anh trong việc phát minh. Ngay cả các thể chế chính trị và xã hội của nước Anh, điều đã ảnh hưởng rất nhiều bởi cuộc Cách mạng Công nghiệp, đã gợi lên sự ngưỡng mộ của tất cả các nước. Kiến thức, ý tưởng, kinh nghiệm và những suy nghĩ sâu sắc của người Anh đã gây ấn tượng sâu sắc trong tâm trí của người dân các nước khác. Một số lượng lớn đến mức không thể đếm được những cuốn sách đã được viết bằng tiếng Anh ở tất cả các lĩnh vực, và đó là sự khát khao của các học giả tiếng Anh về kiến ​​thức và mong muốn truyền đạt nó, thậm chí họ đã dịch những cuốn sách có giá trị lớn từ ngôn ngữ khác sang tiếng Anh vì lợi ích của tất cả mọi người. Các nhà văn của các dân tộc khác đã viết rất nhiều sách bằng tiếng Anh và đóng góp đáng kể vào việc làm phong phú thêm tiếng Anh. Với tất cả những nỗ lực này, ngôn ngữ tiếng Anh đã trở thành Con đường chính đến kho chứa thông tin lớn nhất. Vì vậy, mọi người ở khắp nơi đã dành một sự tôn trọng đặc biệt cho ngôn ngữ này và tiếp tục học nó với một sự ngưỡng mộ.

As the English language is used so extensively it is mainly in this language that the peoples of the world communicate with and understand one another. No other language has such a wide appeal or popularity. I am therefore of the opinion that it is the English language that has made the greatest contribution to the promotion of the better understanding among the peoples of the world.

Khi tiếng Anh được sử dụng rộng rãi, thì đó là cách mà các dân tộc trên thế giới giao tiếp và hiểu nhau. Không có ngôn ngữ nào khác có sự hấp dẫn hoặc phổ biến như tiếng Anh. Do đó tôi nghĩ rằng tiếng Anh đã có những đóng góp lớn nhất cho việc thúc đẩy sự hiểu biết nhiều hơn giữa các dân tộc trên thế giới.

Xem toàn bộ các bài viết tiểu luận về tiếng anh : http://bit.ly/bai-viet-tieng-anh hoặc xem ở đây

Nguồn: MysTown
Vui lòng không copy dưới bất kỳ hình thức nào !


Bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

 1. Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. It’s always helpful to read articles from other writers and practice a little something from other web sites.

  https://pastebin.pl/view/60eebf98

 2. Pretty! This was an incredibly wonderful article. Thanks for supplying this information.

  http://wiki.openn.eu/index.php?title=What_You_Will_Need_to_Know_to_Succeed_at_Video_Poker

 3. Hello there! I could have sworn Iíve been to this website before but after going through many of the articles I realized itís new to me. Anyways, Iím definitely pleased I found it and Iíll be book-marking it and checking back often!

  http://163.30.42.16/~health2017/userinfo.php?uid=4618973

 4. An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to publish more on this issue, it might not be a taboo matter but typically people don’t discuss these subjects. To the next! Many thanks!!

  https://clinfowiki.win/wiki/Post:All_About_Poker_Games

 5. This page really has all of the information and facts I wanted concerning this subject and didnít know who to ask.

  http://www.4kquan.com/space-uid-696898.html

 6. I like reading a post that can make men and women think. Also, thanks for permitting me to comment!

  https://gitlab.pagedmedia.org/chainvalue5

 7. Hello there! I simply want to offer you a big thumbs up for the excellent info you have got here on this post. I will be coming back to your site for more soon.

  https://serverfault.com/users/735622

 8. Excellent site you have got here.. Itís hard to find excellent writing like yours nowadays. I honestly appreciate people like you! Take care!!

  https://pbase.com/topics/lungetoad51/employing_essential_oils_thr

 9. Hello there! This blog post couldnít be written much better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I most certainly will forward this article to him. Pretty sure he’ll have a very good read. Thanks for sharing!

  https://king-bookmark.stream/story.php?title=with-lomilomi-an-native-american-recovery-method#discuss

 10. Everything is very open with a clear explanation of the issues. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Many thanks for sharing!

  https://bizsugar.win/story.php?title=exactly-why-reflexology-may-provides-pain-relief#discuss

 11. I like reading a post that can make people think. Also, thank you for allowing me to comment!

  http://www.quickregisterhosting.com/classifieds/user/profile/540257

 12. You’ve made some really good points there. I looked on the net for more info about the issue and found most people will go along with your views on this website.

  https://blip.fm/chainflight3

 13. You’re so interesting! I don’t suppose I’ve truly read through a single thing like this before. So wonderful to find somebody with a few unique thoughts on this subject matter. Really.. many thanks for starting this up. This site is one thing that’s needed on the web, someone with a little originality!

  http://ashdoda.net/user/footstring93/

 14. Your style is very unique compared to other people I have read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this web site.

  http://oresmiusz.pl/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1844741

 15. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up plus the rest of the website is very good.

  https://meow360.com/members/troutlow8/activity/863751/

 16. You made some decent points there. I checked on the internet for more info about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

  http://igrice-igre.biz/profile/1907263/relishplow90.htm

 17. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However I am encountering troubles with your RSS. I donít understand the reason why I can’t subscribe to it. Is there anyone else having similar RSS problems? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanx!!

  https://writeablog.net/jumbosoil6/lomi-lomi-and-native-care-of-oceania

 18. Howdy! I just wish to offer you a big thumbs up for your great info you have got here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

  http://wikiartesania.cl/index.php?title=An_Introduction_to_Traditional_Chinese_Medicine

 19. Iím impressed, I must say. Rarely do I come across a blog thatís equally educative and interesting, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The issue is something not enough men and women are speaking intelligently about. I’m very happy that I stumbled across this during my hunt for something regarding this.

  http://ashdoda.net/user/climbcoal67/

 20. Greetings! Very helpful advice within this post! It’s the little changes that produce the most significant changes. Thanks for sharing!

  http://seeddrain9.jigsy.com/entries/general/Triggerpoint-Massage

 21. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am having troubles with your RSS. I donít know why I cannot subscribe to it. Is there anyone else having the same RSS issues? Anyone that knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

  http://bbs.dnmso.com/home.php?mod=space&uid=693678

 22. I wanted to thank you for this very good read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I have got you book marked to check out new things you postÖ

  http://zoe-beauty.be/user/bitstick70/

 23. I have to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now 😉

  http://gematodiatrofi.hua.gr/wiki/index.php?title=Sports_Massage_For_Better_Performance_and_Health

 24. I couldnít resist commenting. Exceptionally well written!

  https://clashofcryptos.trade/wiki/Where_Can_the_Pai_Cow_Come

 25. After I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the exact same comment. There has to be a way you can remove me from that service? Many thanks!

  https://freebookmarkstore.win/story.php?title=what-is-shiatsu-massage-therapy#discuss

 26. Everything is very open with a precise clarification of the challenges. It was definitely informative. Your website is extremely helpful. Thanks for sharing!

  https://help-sp.ru/index.php?action=profile;area=forumprofile

 27. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

  http://www.sidoz.pl/ogloszenie,12501,siec-przychodni-leczenia-alkoholizmu.html

 28. After going over a handful of the blog posts on your web site, I really like your way of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please check out my web site too and tell me your opinion.

  https://www.instapaper.com/p/tirecreek48

 29. Howdy! This blog post couldnít be written any better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I’ll forward this information to him. Fairly certain he’s going to have a great read. Thank you for sharing!

  https://www.openlearning.com/u/shrimplow3/blog/LearningTheCompanyEnterpriseOfBioFieldAndFixingMassage

 30. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back once again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

  http://tiegalley1.jigsy.com/entries/general/Shiatsu-Massage–The-Benefits-of-Fully-Clothed-Shiatsu-Massage

 31. I was extremely pleased to find this web site. I need to to thank you for ones time just for this wonderful read!! I definitely enjoyed every bit of it and I have you saved as a favorite to check out new things in your website.

  https://pbase.com/topics/notifybrain93/aromatherapy_massage

 32. Great blog you have got here.. Itís difficult to find high-quality writing like yours nowadays. I seriously appreciate people like you! Take care!!

  https://postheaven.net/dashsphere03/turkish-bath-massage-how-to-find-the-healing-benefits-of-pampering-in-home

 33. May I just say what a relief to discover an individual who really understands what they’re discussing on the web. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people need to check this out and understand this side of your story. I can’t believe you are not more popular because you certainly have the gift.

  https://www.hostingendomeinen.nl/support/profile.php?section=personal&id=341394

 34. May I simply just say what a relief to discover someone who truly knows what they’re discussing online. You definitely know how to bring a problem to light and make it important. More and more people need to read this and understand this side of the story. I was surprised that you aren’t more popular given that you surely have the gift.

  https://postheaven.net/womendiving27/traditional-chinese-medication-examined

 35. Howdy! I just wish to give you a huge thumbs up for the excellent info you have here on this post. I’ll be coming back to your site for more soon.

  https://www.zameen4u.com/author/moonstring74/

 36. The very next time I read a blog, Hopefully it won’t disappoint me just as much as this one. I mean, I know it was my choice to read through, however I truly thought you would have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something you could fix if you were not too busy searching for attention.

  http://kriminal-ohlyad.com.ua/user/santaveil2/

 37. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I take a look at your site in Safari, it looks fine however, when opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, excellent blog!

  http://ttlink.com/pizzacork52

 38. sildenafil australia best prices for viagra in canada ivermectin buy uk buy stromectol online uk pharmacy online uae prednisone 543 prozac brand name cost doxycycline buy online india

 39. Having read this I believed it was extremely enlightening. I appreciate you finding the time and energy to put this article together. I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

  https://pastebin.fun/iokhl7nyem

 40. I have to thank you for the efforts you have put in penning this blog. I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal blog now 😉

  https://backforgood.faith/wiki/Whats_the_Bond_Between_Chinese_Numerals_and_Koi_Casinos

 41. Greetings! Very helpful advice in this particular post! It is the little changes that produce the biggest changes. Many thanks for sharing!

  https://www.craftaid.net/story.php?title=prenatal-care-for-comfort-and-relief-during-your-pregnancy#discuss

 42. Greetings! Very useful advice within this post! It is the little changes that produce the most significant changes. Many thanks for sharing!

  https://telegra.ph/Hot-Stone-Massage—The-Way-That-It-Helps-Relieve-Pressure-And-Conquer-06-16

 43. brand name cialis canada amoxicillin online usa provigil tablet cheap propecia lisinopril 20 mg no prescription buy cialis generic uk cialis australia paypal buy generic tadalafil 20 mg from india non generic viagra buy metformin over the counter

 44. Very nice write-up. I absolutely love this website. Stick with it!

  https://www.indiegogo.com/individuals/27181842

 45. Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you taking the time and energy to put this article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

  http://playmarket-dlya-kompyutera.com/user/streetalarm58/

 46. Hey there! I simply wish to offer you a big thumbs up for the great info you’ve got here on this post. I am coming back to your web site for more soon.

  http://sodabass05.bravesites.com/entries/general/relax-with-aroma-therapy-massage

 47. Spot on with this write-up, I absolutely feel this site needs far more attention. Iíll probably be returning to read more, thanks for the information!

  https://diigo.com/0kw4dm

 48. I really like reading an article that can make men and women think. Also, thanks for allowing for me to comment!

  https://coolpot.stream/story.php?title=blackjack-h-analysis-why-its-important#discuss

 49. Pretty! This was an extremely wonderful article. Many thanks for providing this info.

  https://telegra.ph/Aromatherapy-Massage-Therapy-For-Health-Issues-06-07

 50. Very good post. I am going through some of these issues as well..

  https://maskrandom40.wordpress.com/2021/06/16/lymphedema-traction-fluid-management/

 51. Greetings! Very helpful advice within this post! It’s the little changes that make the most significant changes. Thanks for sharing!

  https://zenwriting.net/jumpplace0/aroma-therapy-therapeutic-massage

 52. Hello! I simply wish to offer you a big thumbs up for the excellent info you’ve got here on this post. I’ll be returning to your site for more soon.

  http://120.116.38.11/dis/home.php?mod=space&uid=5665899

 53. Good information. Lucky me I recently found your site by accident (stumbleupon). I have book marked it for later!

  http://www.autogm.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1112569

 54. Having read this I thought it was extremely enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this informative article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

  http://mastersea.it/web/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=547004

 55. Howdy! This blog post could not be written much better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I’ll send this information to him. Pretty sure he will have a great read. Many thanks for sharing!

  https://www.lakejob.com/user/profile/243662

 56. This is a topic that is near to my heart… Best wishes! Exactly where are your contact details though?

  http://wiki.dragonsprophets.com/index.php?title=How_Do_Royal_Caribbean_Hotel_And_Casino_Work_