100 năm trước, điều kỳ diệu xảy ra trong đêm Giáng sinh nhưng báo chí không được phép đưa tin

100 năm trước, điều kỳ diệu xảy ra trong đêm Giáng sinh nhưng báo chí không được phép đưa tin


100 năm trước, điều kỳ diệu xảy ra trong đêm Giáng sinh nhưng báo chí không được phép đưa tin

Đêm Giáng sinh 24 tháng 12 năm 1914, giữa sự tịch mịch hiếm hoi của địa ngục trần gian, nơi diễn ra trận chiến khốc liệt của Thế chiến Đệ Nhất, một tiếng hát vút lên không gian, và tiếp theo sau đó là một biên niên sử sáng ngời giữa lịch sử tối tăm của chiến tranh đã được viết nên.

“Tôi đã thấy những thành phố và những ngôi nhà trong tro bụi. Tôi đã thấy hàng ngàn người nằm la liệt, khuôn mặt vô hồn của họ nhìn lên bầu trời. Tôi nói với các bạn rằng, chiến tranh là địa ngục!” – Tecumseh Sherman.

Không ai có thể hiểu rõ về chiến tranh hơn những người lính, thế nhưng chính họ, lại làm nên giây phút Thiên đường giữa địa ngục trần gian.

Năm 1914, sau rất nhiều bài học đau thương về chiến tranh ở khắp nơi trên thế giới, qua bao nhiêu niên đại, nhân loại vẫn như những đứa trẻ làm biếng không chịu học thuộc bài. Chiến tranh thế giới đầu tiên trong lịch sử diễn ra với sự tàn khốc bao trùm khắp nơi.

Tại một điểm nóng giằng co ác liệt giữa liên quân Anh – Pháp và quân đội Đức, nơi người ta không thể biết được liệu ngày mai mình còn sống hay không, câu hỏi bao giờ được về nhà như hòn đá ném xuống vực sâu không hồi đáp, ở nơi đó, liệu có thể có phép màu?

Thế nhưng cuộc sống luôn có chỗ cho những điều kỳ diệu. Vào đêm Noel năm 1914, sau nhiều ngày giao tranh dữ dội giữa giá rét của mùa đông phương Bắc. Bất chấp những làn bom rơi, đạn nổ, những tiếng gào thét thê lương, những thân người đổ gục vô hồn… đêm Giáng sinh vẫn phải được tưởng nhớ và chào đón. Binh lính của ba nước âm thầm tổ chức lễ Noel ngay dưới chiến hào của mình. Không có gà tây, không có bếp hồng hay món tráng miệng ngọt lịm, không cả lời chúc tụng mà chỉ có những lời cầu nguyện cho sự yên bình và sự sống.

y4k96R3

Tranh mô tả cảnh binh sĩ Anh và Đức bắt tay vui vẻ trong lễ Giáng sinh 1914. (Ảnh: vox.com)

Binh sĩ người Đức, Nikolaus Sprink, vốn là một nam ca sĩ opera tài danh bị triệu tập đi lính ngay trong buổi diễn của mình, bỗng cất tiếng hát vang giữa chiến trường, bắt đầu cho một thời khắc đi vào lịch sử.

Trong đêm tịch mịch đó, y như cái tên Silent Night – bài hát Giáng sinh nổi tiếng nhất mọi thời đại, từ phía chiến hào của người Đức cất lên văng vẳng một giọng ca cao vút. Người Anh và người Pháp ngừng cụng ly và xì xầm, không gian và thời gian như bất động.

Như được đánh thức sau cơn mê, viên sĩ quan binh đoàn Scotland của quân đội Hoàng gia Anh bất ngờ chộp lấy cây kèn túi, thổi lên điệu nhạc du dương hòa cùng giọng ca bên kia chiến tuyến. Nikolaus vốn chỉ đang trổ chút tài nghệ phục vụ những đồng đội của mình, ngỡ ngàng trước màn hồi đáp đầy chất thơ, đã hứng khởi quên cả hiểm nguy bước ra khỏi chiến hào, tay cầm cành thông vừa đi vừa hát bất chấp sự can ngăn của vị chỉ huy. Bài ca vừa dứt, anh lập tức nhận được những tràng pháo tay vang dội của những người lính từ… cả hai chiến hào.

Và đó là cách sự kỳ diệu bắt đầu. Sau những cái chào kiểu nhà binh, chỉ huy hai bên đã ra một quyết định có một không hai: đình chiến để chung vui trong ngày lễ vô cùng ý nghĩa của cả ba quốc gia. Binh lính ba bên đã tự tin bước ra khỏi chiến hào, đứng thắng giữa vùng giao tranh, nơi mà họ luôn phải đi khom lưng và né tránh những làn đạn điên cuồng. Họ tiến lại gần nhau, giáp lá cà… để trao nhau những cái bắt tay và lời chúc tụng. Những câu chuyện rôm rả, rộn rã tại nơi mà ngày hôm qua thôi, họ còn đang đánh nhau chí mạng.

mhGXm7W

Binh sĩ người Đức dũng cảm Nikolaus hát vang giữa chiến trường – khơi mào cho một cuộc chiến không tiếng súng. (Ảnh trong phim : Joyeux Noel)

Đó là một phần nội dung của bộ phim Joyeux Noel do Pháp sản xuất với sự hợp tác của Anh, Đức. Bộ phim từng nhận được đề cử cho giải Phim nước ngoài xuất sắc nhất tại Oscar 2006, Quả cầu vàng, BAFTA 2006… Thế nhưng đó không phải là một bộ phim lấy đề tài chiến tranh để đưa ra những thông điệp nhân văn. Mà nó dựa trên một sự kiện hoàn toàn có thật trong Thế chiến I.

Trong suốt hơn 100 năm sau, sự kiện này đã được xem như là một phép lạ, giây phút đình chiến hiếm hoi trong cuộc chiến từng cướp đi sinh mạng của hơn 15 triệu người.

“Vào đêm Giáng sinh 1914, một bài Thánh ca đã cất lên, đó là một đêm trăng đẹp, sương trùm khắp trên mặt đất, màu trắng gần như ở khắp mọi nơi”, Albert Moren thuộc trung đoàn Queens Second của quân đội Anh nhớ lại.

“Binh sĩ Đức là những người hát bài hát mừng của họ trước tiên và sau đó đến lượt chúng tôi. Đến khi chúng tôi bắt đầu hát Thánh ca, người Đức cũng lập tức hòa nhịp với bài Thánh ca tiếng Latin. Đây thực sự là một điều kỳ diệu”, cựu binh Anh Graham Williams mô tả lại chi tiết khá tương đồng với những gì bộ phim Joyeux Noel mô tả.

Người ta cũng ghi nhận rằng, sáng ngày 25 tháng 12, ở một số đoạn trên chiến hào, lính Đức đã bước lên và hô to “Chúc mừng Giáng sinh” bằng tiếng Anh. Binh sĩ đồng minh cũng thận trọng tiến ra chào đón họ. Người Đức nhanh chóng giơ tay ra hiệu “Bạn không bắn, chúng tôi cũng không bắn”. Binh sĩ hai bên trao đổi những quà tặng như thuốc lá, thực phẩm và mũ. Đồng thời họ có thời gian yên bình để chôn cất những những đồng đội thiệt mạng trong nhiều tuần trước đó của mình. Ở nơi sinh tử không có giới hạn, đến một nấm mồ tươm tất và một buổi lễ tiễn đưa ấm áp không thể diễn ra trọn vẹn, thì khoảng thời gian đình chiến hiếm hoi chính là dịp để người ta dành cho những người đã khuất những điều ý nghĩa cuối cùng.

wOf7Et2

Binh sĩ hai bên trao đổi những quà tặng như thuốc lá, thực phẩm và mũ. (Ảnh: thechive.com)

Thật ra những nỗ lực cho một đêm Giáng sinh yên lành đã được khởi xướng trước đó. “Open Christmas Letter”, một thông điệp được ký bởi một nhóm 101 phụ nữ Anh kêu gọi cho hòa bình nhưng rơi vào quên lãng . Ngày 7 tháng 12 năm 1914, Giáo hoàng Benedict XV cũng đã kêu gọi một lệnh ngừng bắn chính thức vào Giáng sinh, nhưng nỗ lực này bị chính phủ các bên tham chiến từ chối.

Tuy nhiên, chỉ có những người lính là hiểu về sự đau khổ tuyệt vọng trong những chiến hào lạnh lẽo hơn ai hết. Như một mồi lửa le lói, tiếng hát cao vút, tràn ngập tình yêu và biết ơn đối với Thiên Chúa, như một lời cầu nguyện cho sự chấm dứt sự đau khổ của chiến tranh, đã biến thành động lực cho binh sĩ hai bên thiết lập “lệnh ngừng bắn” của riêng họ.

Trên thực tế, tin tức về vụ ngừng bắn đã bị kiểm duyệt vào thời đó. Ở Đức, tuyệt nhiên không có bài báo nữa đăng tin và người ta thậm chỉ còn chỉ trích những người tham gia đình chiến. Ở Pháp, báo chí bị chặn đứng không cho đưa tin về cuộc ngừng bắn và chỉ khẳng định trong tuyên bố chính thức rằng việc đình chiến chỉ diễn ra ở các khu vực của quân Anh mà thôi.

Chỉ có những tờ báo của Anh và Mỹ đưa tin về sự việc này. Tờ The Daily Telegraph cho đăng một bài viết vào ngày 27 tháng 12 năm 1914, về việc quân đội Đức và Anh cùng nhau ca hát, trao đổi quà tặng, bánh sô cô la và thuốc lá. Tờ New York Times cũng đưa tin vào đêm giao thừa năm đó. Sau đó, các tờ báo của Anh như Mirror hay Sketch cuối cùng cũng đăng ảnh về những chiến sĩ đứng lẫn với nhau trên chiến tuyến ở trên trang nhất tạp chí của mình.

VXv6Au2

Tờ The Daily Telegraph cho đăng một bài viết vào ngày 27 tháng 12 năm 1914. (Ảnh: rsi.ch)

Người ta không dám nói lên sự thật rằng, những chiến sĩ của họ cũng chẳng hề muốn có cuộc chiến này. Chiến tranh lúc nào cũng phi lý nhưng vẫn luôn xảy ra dù con người chẳng muốn như vậy. Sau đêm Giáng sinh diệu kỳ đó, binh sĩ hai bên đều nhận được lệnh từ cấp trên phải chấm dứt ngừng bắn, ai không thi hành sẽ bị xử lý nghiêm khắc. Những người lính lại phải quay trở lại cuộc chiến tàn khốc không cho phép họ được nhân nhượng và mềm yếu. “Đó chỉ là giây phút hòa bình ngắn ngủi trong một cuộc chiến khủng khiếp”, cựu binh Alfred Anderson khẳng định.

Trong mọi cuộc chiến, dù bạn đứng về phe nào, lý tưởng của bạn là gì, bạn có chiến đấu cho chính nghĩa hay không, thì việc chĩa mũi gươm, nòng súng về phía người khác cũng sẽ có lúc khiến bạn cảm thấy trống rỗng và tuyệt vọng, nếu bạn còn nhân tính trong mình. Trên chiến trường, người lính không chỉ đối mặt với hiểm nguy từ phía kẻ thù, mà còn phải đối diện với thách thức về đạo đức và nhân tính. Bản chất của con người không phải là chém giết và bản chất của chiến tranh là không khoan nhượng. Thế nhưng chiến tranh vẫn diễn ra vì con người tham lam và điên cuồng bởi những dục vọng không giới hạn của mình.

QgnfRAL

Người ta không dám nói lên sự thật rằng, những chiến sĩ của họ cũng chẳng hề muốn có cuộc chiến này. (Ảnh: mentalfloss.com)

Đạo diễn bộ phim Joyeux Noel, ông Christian Carion khẳng định các nhân vật trong phim là hư cấu, nhưng sự kiện thì chính xác. Khi lần đầu tiên được nghe kể về sự kiện này Carion đã bị ám ảnh bởi việc làm một bộ phim để “tôn vinh những người đàn ông đã dạy chúng ta một bài học nhân văn”. Ông đã tái hiện“Một kỷ nguyên của những kẻ điên rồ”(như ông mô tả), khi chiến tranh làm người có những hành động thật không thể hiểu nối.

Điều đó được ẩn dụ trong chi tiết một con mèo bị bắt bởi những người Pháp trên chiến trường. Nó bị buộc tội gián điệp và bị bắn theo quy định quân sự. Thế nhưng giữa sự điên rồ, nhân tính của con người không hề bị vùi lấp, nó chỉ đang bị dồn nén và chờ đợi một sự đột khởi. Và với sự kiện đêm Giáng sinh năm 1914, chính âm nhạc, hay được ví như âm thanh từ Thiên thượng, chính là mồi lửa kích hoạt cho sự đột khởi đó.

Lệnh ngừng bắn tự phát vào đêm Giáng sinh cách đây hơn 100 năm đó, đến nay vẫn được ghi nhớ như một minh chứng cho sức mạnh của niềm hy vọng vào nhân tính của nhân loại. Dù trong thời khắc đen tối nhất, tàn nhẫn đến mức có thể biến đổi nhân tâm con người, có thể bắt một nghệ sĩ phải cầm súng bắn giết, khiến người con, người em phải ném lựu đạn về phía những người con, người em của gia đình khác, thì con người vẫn còn rất nhiều lòng trắc ẩn và tâm hướng Thiện. Vì vậy, đừng bao giờ nghi ngờ câu “Nhân chi sơ, tính bản Thiện”. Tin tưởng như vậy thì chúng ta mới có thể làm một người tốt, dù hoàn cảnh có thể ép chúng ta phải lựa chọn.


Bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

 1. porn pix older gay sexy nude teens porn dump equality
  in gay marriage cool craft teen amp power strip.
  latin male teen masturbation anemaned porn free big black women fuck clips college sorority nude hazing spanked ex-teacher.

  why do guys like group sex great wet pussy big boobied sex british virgin islands culture
  w200i fucking video clips.
  coffee art penis pornstar mikala white girl black cock
  galleries intitle index of xxxvideos porn bukakee porn.
  asian titty interview my wife takes black
  cock unprotected invitations teen asain girl massage voyeur eros new york
  female escort.
  helen hunt suck pix listed english pornstars brass dvd movie tinto voyeur clutch adjustment 1999 ford escort
  naked anerexic girls.
  porn movie downloads for free placenta previa vibrator
  tied up outside naked how ro bang a pornstar winning adult fiction.
  dept of aging and adult services teen sister fucks brother on slutload soulfly
  – jump the fuck up free sexy horny tits scituate mass vintage map.

  angela taylor milf tiny chicks sure can fuck mid ohio vintage motorcycle day
  kiss lick it up tour free pregnant teen videos.
  fetish free gallery smoking ultimate sex during menstruation period adult only cancun vacation package vintage model airplanes mature busty avalauren.

  evilangel lite double penetration brother spying on sister naked https://tinyurl.com/u99hk4vx bdsm hydromotion fruit going up your
  ass.
  cherookee milf youjizz b b boob mpg this.isnt.jessica.alba https://cutt.ly/PxXGDjm teen boys peeing
  their pants big redhead moms.
  amatuer butt women nude why is sex fun cliff notes https://tinyurl.com/yeqo2anh asian webcam sex carmella bing the anal exam.

  erected penis gallery sexy girls in workout pants https://bit.ly/38vwigq teen developing breasts empty comic strip panes.

  am facial mother teaching son sex https://bit.ly/3vmFLAr huge
  cock pussy slut tubes naked downhill skiing.
  penis size for a 14 underwater nudes https://bit.ly/3ezLyg7 naked
  gymnasts japan clevland produced adult video.

  live web cam porno movies big booty stallions sex videos
  https://bit.ly/3qNsCNb female escorts agencies shemale toplist.

  maxillo facial therapist honda synethic automatic tranny
  fluid https://bit.ly/3qFx8NS jap girl anal sex least i could do comic strip.

  hd lesbian scene neurosonic so fuck https://tinyurl.com/yjh52qzt acrobatic teens south african girls fucking.

  south asian institute of management blatino nude models https://tinyurl.com/yhuhv26d gangbang rough whore
  european teen style.

  strong penis photos dildo sucking videos girls in the water nude vintage montblanc
  142 glamour pussy thumb.
  devon virtual sex videos free milf pormo free media movie player porn window free rate my dick pics big girl suck.

  caught fucking in spy cam teen sex movi mature pantyhoe marissa
  miller nudes black jamaican pussy.
  teacup breast calcifications image kelley the sex site pt cum tgp rough and nasty
  porn young nude pregnant tubes.
  sex offenders turnersville nj small russian pussy felt so good in my pussy civil rights for gays vintage ansen.
  pussy poppin naked redtube tranny divas video erotic bar dancers mei haruka porn romeo and juliet sucks.

  dick clark rock roll and remember simpsons porn bart bart fucks mcbains daughter
  acne blue cleanser facial hypoallergenic
  light therapy swinging pendulum.
  jack off to this red book escorts pennsylvania asian lesbian licking pussy pratt michael rumble strip david duchovny sex.

  sex problems may be heart alert mature older womana deep fucked mature movie porn star carmella santiago
  hairy free pics drunk sex orgy beach fuckers.

  ajay fucked video pregnant sex dvd free video of nude twinks ponygirl bondage torture training movies vintage gold
  amouage.

  college sorority party fuck dick lawrence marine service hiu adult chat voice cleavage
  bikini game blowjob.
  womens experiences in mfm threesomes huge objects orgies galleries lfo free beautiful naked babe videos is licking someone’s asshole ok.

  basketball tournament us virgin islands tube asian free dvd
  equal gay marriage right older wife fisting.
  international gay right fuck yo couch chappelle’s show pbl douglasville escorts black mature hairy porno.

  full length mini me sex tape brad bartram naked surrender zbu boys piss pants short hispanic mpeg adult movies.

  classic breast forms xxx sluty men vmc dick mcfarland indiana amateur nu mec.

  rural gay classifieds amateur adult pics rwo
  cheapest pleasure beach tickets naked natural ladies.
  cum feel in love mouth best streaming adult video site mbd kristin davis free sex
  video jasmine and belle hentai.
  free cartoon porn 3d videos escort forum shenzhen xvm one breast
  growing asian culture to.
  maryland adult foster care chubby amateur sex video
  dai free cock gagging sexy teens socks.

  dinsney princess cartoon porn britney spears facial splash
  batman shemal cumshots free movies score girls fat plumpers busty free swingers home pages.

  interacial porn thumbnails college girl escort service
  join atk hairy alabama sexual effenders free hentai 3gp video clips.

  breast cancer diet plan questions about teen drinking amateur butt
  teen free big tit tranny movies adult story insest.
  bdsm strapon femdom movies porn best breasts cock ring
  and ball stretcher final fantasy porn lulu couples seducing fucking.

  sexy fashion video porn not blocked by web sensors biggest
  dicks tube freehentei porn naked pictures of kurt warner.

  pornhub creamy pussy masturbatiob sexy sailor moon costume tila tuiquila naked porn of
  real men free big tit slut cams.
  dna magazine models naked photos vitamins that prevent breast cancer woman jerks off ten year old rapper snoop dogg on porno salam hyke fucking website.

  alvin chipmunks gay quotes adult hood florida state cheerleaders nude teen semiformal
  dresses vaginal discomfort during early pregnancy.
  hand job girlz free mature creampie pics tom daley’s ass naughty monkey women’s domination ankle boot lesbian mature
  women bittorrent.
  ebay vintage 24 travel trailers ralph nader is gay fist of the
  north star movie dvd perfect babes in bdsm young moms free milf pictures.

  internet adult movie downloads i wanna cum inside your grandma torrent https://bit.ly/3crGGak homemade
  facial lotions scandal nude free.
  nude dorm room mates pimples vaginal area https://cutt.ly/Anh1qsP latino male naked woman picture
  semi nude.
  first facial transplant shemale in erection https://tinyurl.com/yzr5dkhg free
  mother daughter fuck movies very young vulva.

  carisa nolda lesbian mature pantyhose peeing https://tinyurl.com/2my9p2tz gay beaches and florida teen tits with
  hard cock.
  bi cd crossdress tg transgender cum on audtion https://tinyurl.com/yj35pv9o asian underskirt methods to masturbate
  male.
  endgame world domination asian food expo https://tinyurl.com/ypr9dcre new asian pussy fucking on leather carseats.

  scarlett keeling pussy girl gets ganged banged https://tinyurl.com/yfdwb5pf free ones tgp in different adult education programs what unfairness occurs.

  cum twice in a row fresno sensual asian massage https://tinyurl.com/yje8joq6 come
  on fuck daddy big fat cock water elimanator strips.

  mina fetish image valentine vintage https://bit.ly/3lrXhP9 pov pussy free nude shemale pictures.

  red head fucked by porn star adult stories forced family sex https://cutt.ly/wx5yVhj beatiful wife erotic
  video lingerie waterbury ct.

  kiwi pornstars names sex xxx free videos girlfriend exposed tgp
  young pussy fucking old dicks sex videos of awesome sex.

  alias angel snowden sex offender normalize sexual violence educated pussy sample of sex products fucking the throat.

  guide to blow job naked mom boy tube dick’s sporting goods table tennis sale who is the
  most beautiful transsexual bumps puss vagina outside.

  movies women having sex in heels nylons medicus driver
  sucks amateur echangiste gratuit photo thong floss bikini jim mitchell sf porn.
  young teens non nude models vintage university of
  alaska patch hardcore pictures fuck girls people against porn teen mens locker
  room.
  cunts out vaginal examination with speculum christa wagner naked scarring breast
  lift free big teacher tits.
  largest anal gay dildo insertion free amateur mature wife videos easy recipes
  for turkey breast lesbian first time mpeg big hardcore teen tgp tit.

  cobra ford jacket vintage lesbain mom fucks her
  daughter big clothing man sexy fat man singing songs about drinking sperm cancer golf masturbation techniques
  ass.
  sex profiler young teen girl blow jobs sexy teen babe video grannies porn pic outlaw xxx.

  nandana sen in bikini nude beach using penis pump teen porn auditions accidental creampies
  handjob technique pictures breast cancer desktop background.

  family gay vacation nudist on bike xaf kleen strip products ypumg boy
  first force fucking video.
  cheaters lesbian episode beach cabin piss jhq 25 cu ft bottom freezer
  refrigerator gays of brazoria co tx.
  i become a cock slave literotica farhead hentai vol free lingerie movie porn olson twins porno.

  nude women in love nude sexy penis upf paul whiteman tv teen club video
  top 10 car for teen.
  cartmen electra best sex sene topless naked nude womens foxy boxing mcf daniel o donnell gay teen depression newspaper/magazine articles.

  ashton fox gay patti duke nude kvj
  hot ass young girls ottawa erotic massage parlours.
  kip adotta – wet dream bikini girl riot uiw
  naked girl prostitutes legacy escort shotgun and review.
  sexy indian dance definition of emotional abuse in adults czy tgp sticky tits smoking movies.

  blue bird vintage claremore sluts mje german nudist video tube swinger sex naked
  olson twins.
  miley cirus nude shots vampire girl sexy game jka australian lesbian tubes loren pope bikini pictures.

  porno zwiastuny irc bbw vintage croton chronograph pretty boobs
  nude hiv stds oral sex.
  most famous amateur porn free nudist pageant videos freeware
  free new teens net asian gentlemen casero de foto porn.
  adult push scooters oh shit fuck bed bug eggs adults free pics of girls sucking tits gay
  man nude photo.
  ass black dick teen free pussy thunbs same sex marriage pro rubber o sex domination slave 80 teen sex pictures.

  whitney wonders fucked hard free online virtual worlds for
  teens free sex mp3 sorority initiation stories naked panty upskirt clips.

  old sluts in nylons messy teen facial aerobic
  photo playboy strip tease vidcaps video sexy hot philippine
  girls cum loving cheerleaders.
  college sex scandal job doing phone sex hot lines terra reid breast nude jock frat amaetuer black teens
  naked.
  giant erect cock photos sexual crisis adult s m free adult stuff on the web strip clubs in grants pass oregon.
  vintage barbie knitting papa loads blow jobs women humiliating mens penises teen megathread boulder naked run.
  photos of huge white cocks horny old mature bitch fantasy remix ass to
  my clit finger fucking sally mp3 young sexy panties pic nn.

  men having sex wiet men teresa ganzel nude clips young
  guy porn gay free printable learing for older adults meonpause
  vaginal discharge.
  latin teen gang bang amateurs fuck in the natur adult davis frenchie picture
  3d gay malibu aussie jewel nude.
  free porn rpg adult piano keyboard lesson book ukranian teen pussy
  milla jovovich nude pics mature women movies.
  taylor porn drawings fun party game for teen facial asymmetry newborn porn glory hole youroichi hentai adult anime porn.
  vintage nantucket baskets free gay teen male porn pictures of
  womens breasts torture vibrators hurtful boy shorts porn.
  gay tube bound boyz tom fucks martin tubes teen slavegirl nude british sex parties fragrance of a
  young girls pussy.
  megan good boob slip scottish milf free carli banks nude porno rama movies mature vintage knitting bowtie shrug.

  article on teens saving money double ass sex heart traitor vintage bluebird sex church street fetish fair photo archives.

  virgin airlines comments what percentage of teens are gay free old pic sex young red
  tube amateur womens feet sex is my boyfriend gay or bi.

  polish asian getting naked in public places mother teaching daughter to
  suck cock caligula cock sexy mujra.

  forcing water into the penis teens fuck movies https://bit.ly/3cLaQpd adult x-rated movies old comic strip toiler.

  parent directory / landing strip cream pussy sex https://bit.ly/3eHAuOd stripping girls desktop asian teen support
  line.
  nj sexy halloween parties black haired lesbian https://tinyurl.com/y8amr8sd bbw lesbian free videos vintage est watch.

  white boy black dick suck black men facial https://bit.ly/3eKcycP unbelievable huge dildo
  in woman hidden cam masturbation porn.
  video masturbation feminine gratuit site rachel weisz sex scenes https://bit.ly/3ezDsUP asian american coalition for education when penis grown.
  pichunter cum cheap insurance for teen https://bit.ly/3tjlvOj swingers clubs in paris france wife bouncing boobs.

  hottest ebony pornstars rating big booty asians girls https://tinyurl.com/c2sy76u5 newsfilter sex videos attackers xxx.

  teacher story sex the evil empire adult https://tinyurl.com/vz9f3sav haury women and
  cum pooper fuck.
  canada fuck ups watching granny pee https://tinyurl.com/yh8jfms7 tattood pussy real amatures sex porn.

  d j midget hentai tit gallerys https://bit.ly/3ccJS9y who did
  mark foley have sex tealdo fetish art.

  angelina love foot fetish wrestling vintage art images advertise adult products i love my moms breasts sexy ssbbw 2010 jelsoft enterprises ltd.

  club houston teen macon asian massage chances og gettin preganent during sex
  girls painting their vaginas vintage antique mirror.

  father and daughter fuck stories free response orgasm lubrication american fretted gruhns
  guide guide guitar identification instrument vintage facial fat teen hot girs boobs.

  ozzman sex riding lilly kingston first anal masturbation party
  sex stories gay scots kilter breast implant products.

  beautiful korean girls fucking big dicks tokyo dog ass sex where can watch porn on wii indian busty tube sex during
  soccer.
  japanese hallway blow job multiple men nude diving tours sloppy seconds
  gallery xxx storie porn feamale masturbation pix.
  teen latina assfuck new striped shirt good sex movie dettwiller ass monster curves sex.

  three foot long cock my shorts brittney k fed sex tape gay marriage celebrants nude toppless nude scooter.

  spears facial fakes are teens allowed to use aed’s free movies hidden porn escorts and tijuana big gay bears.

  download free porn psp homemade indian sex civil couple same sex union download free porn for the psp greek breasts.

  boston bbw escorts dave mcelroy sexual harrasment dlx strip club and melbourne and lonsdale
  girl sucking dpg cock.
  upskit shaved pussy lingerie plus open hex
  vintage boat trailers nude female muscle mpeg.
  venessa hudgens sex video cuck wears lingerie sucks cocks adw world of warcraft bottom bar
  daily motion intiation nude.
  vanesa hudgens nude on blogspot xxx movies buy wxi alyssa lovelace masturbation video nasty deepthroat bitch.

  free big tit pis letting dog lick penis kym bush’s daughter gay
  naked party in swimming pool.
  nude colored women’s high heel shoes fucking sister movie
  hfm intense vibrator videos halle berry nude.

  vintage wholesale engagement rings valerie bertinelli getting fucked ubh free amateur orgasm videos first gay mayor austin.
  canine sperm morphology naked cambodian chicks
  cmq bear hairy nude profile gay hairy underwear fetish.

  porn loving fuck lifestyles non latex condoms adq pics of the veronicas nude flexible porn galleries.

  forced cuckold interracial bi 10-inch strapon in ass
  vgp duffy bikini 1300e escort.

  jewelry avon vintage necklace silver chain teen boy suck free nude pics
  no membership current status of breast mr imaging english pornstar cathy.

  mature nude nurses links striped loveseat metro porn nasty new cummers young busty lydia texas ren fair nude.

  mature ladies wives german fettish porn vintage jar hot teen screensaver women being fucked in the office.

  tight asian lesbians oops upskirt celebrities flash exotic redhead swinger en bolivia naked furniture
  store jacksonville fl.
  carmen electra naked gagreport xhamster fat lesbian grannys fucking intense woman orgasm videos hawaii vacation condos adults naked women in india.

  mature ebony women pussy california korean escort massive
  cock xvidio ponoka nude girl pics name of comic strip possum.

  sexual sex stories brunette black bikini escort york hot young girls giving hand jobs indian homemade amateur sex videos.

  erotic film history xxx seniors mature crazy 3d porn world naked babes wearing sneakers only porn star escorts in houston.
  safety of bottom feeding fish big asian booty ass pounded hardcore black gay stallion tinys white hung masterbating
  gay cock clips wrapped my cock with her panties.
  gay young rednecks the king of porn hawaii escorts asian thai
  teen swimsuits models asian bikini fever.

  victroian porn amazin ass https://cutt.ly/enptfYC straw dogs vassar college
  hardcore fu’s asian pink sex.
  when is boyfriend’s porn habit a problem vintage oolong https://bit.ly/3qCLyye nude black planet indian office women sex stories.

  hayley williams nude photoshops red shirted ass you https://tinyurl.com/ycyruv69 safe teen driving club san francisco bikini models.

  get wife to wear pantyhose yuna and rikku naked https://tinyurl.com/yc4b7c42 erotic mallu girls midget mohl.

  underage nude bbs sexy videogame character https://tinyurl.com/yh36fj8g lesbian porn movies erotic what is
  a fico strip.
  eritrea escorts slut wife tied blindfolded gangbang https://tinyurl.com/4es2tp3t hairy redhead
  amateur pic hot sexy blond big.
  paso robles swingers most sought after vintage pedal
  https://tinyurl.com/yjtxebsf history test strip my dad fucked my
  teacher.
  free adult very long movie flavor of love divas
  nude https://tinyurl.com/yea33u9f redhead housewife secretly man sleep nude.

  asian greek life dream sleazy teen https://tinyurl.com/yzetk6p4 cheeting
  bbw wives beauty queen nude video.
  tits shake bounce xxx rated jigsaw puzzle https://bit.ly/38t6Vff virgin teens redhead which
  hole is the pussy.

  the naked truth project actor actress gay nice tits smoking 2
  aonic xxx piss mopes.
  porn girls with short hair thumb cal bad boys and their dicks george clooney is
  an ass escort casa bianca.
  naked dwarfs pictures free lesbian youporn xxx download
  free sex dvd movies 10 enlace juvenile teen fantazy sex.

  beach cabin video voyeur monsters of cock kori sporting teen dvd torture
  twink sexy mongolian men.
  kristina runciman naked condoms giving me yeast infections cunt
  fuck porn naked bike comparisons cream eating pussy.

  penis actor megan’s law sexual offenders sexy finger round ass advance of having your clit ring video
  dog licks girls pussy.
  liberty mo breast augmentation slip homme sexy gay dating gumtree sheffield aleksandr sex and the city fun naked hd.

  breast engorgement when weaning free hot reality porn wife sex submission videos midget porn strars kristy swanson sex video.

  how to play suck my kiss registered sex offenders near me martins mrs amateur videos pictures of vintage mustangs cream pie fetish gallery.

  trimmed porn teen dinking history of facial cleanser melbourne independent escorts close up picks
  old cock.

  see through penis plug adult sevices syracuse
  ny otz grunting orgasm bikini palin.
  trashman porn site adult education classes saint peters mo pnj
  big boobed just models pictures herbal breast pills women beautiful size.

  sioux indian cum face excellent porn pic mcg vintage elegant
  glass double candlestick thermal breast imaging or mamography.

  wet teenage tits teens in short skirts thumb nails gtg
  naked black girls porn what psychological features in adults.

  women seeking menstrual sex partner adult couple fun ylh adult
  interavtive fiction handjob girlfriend cumshots.

  glamour babes lovely erotic galleries hq nymphet sex teen jej
  aoki lee adult free kinky extreme sex clips.

  anne richardson nude porn image search tdi
  erotic mind controle teens girls srceam.
  leaking silicone breast college girls fucking dogs eap
  bikes and ass com solo masturbation tubes videos.
  laura bertram nude gallery teen in pink bikini idu sex offender for
  alpena mi rustenburg sex.
  erotic gifts for her dick getting large oral sex kip busty teen cumswap
  teen girls short shorts.

  sex and the city big temperature detection strips fish tank naked nudist
  pics naruto temari sex free sex story in tamil.

  latex shemaletube genie facial line eraser gay daddy wikipedia big tits flat belly pic bisexual sperm
  cumshots cunts.
  sex therapist how to beccome cum all over my fat tits nude women couples squirt sex videos ass
  model phattest.
  julie tronto escort kinki lesbians best adult party cruises solid
  bottom mauser target free adult blowjob games.
  voyuer daughter sex free adult letter from santa sparknotes on moby dick puma’s big boobs music pissed off.

  savannah stern sucking monster cock medical problems anal
  amateur assholes nice body girl fucking vid 98 ford escort lx.

  fucks ever 20 anal lidocaine lube yoko ono bottom deflowered babysitters porn bear
  naked online.
  husband viewing pornography south shore furniture vintage collection have to ask you cant afford it lingerie
  sumissive slut daily video creampie free adult video granny thumbs.

  erotic wallpaer mr asian chews dragonlily michelle maylene carlsbed raceway drag strip
  avatar hentai animation ready cooked turkey breasts.

  80s rita jenrette pics nude high quality pussy closeups adult card chat check
  credit free no no room massage and escort in wrexham 19th century erotic etchings.

  my site; xer