Thuốc NZT Modifinil là gì ? Tìm hiểu về thành phần và tác dụng phụ của thuốc

Thuốc NZT Modifinil là gì ? Tìm hiểu về thành phần và tác dụng phụ của thuốc


“NZT” – Modafinil , Provigil “Thuốc thông minh” và công dụng của nó ?


– Các bạn đã xem qua “Trí Lực Siêu Phàm” ắt hẳn cũng biết về loại thuốc này và hôm nay chúng ta sẽ đi sâu về công dụng & hoạt chất của nó qua đoạn video này.

Đó là thuốc kỳ diệu mang tên Modafinil. Những ngày vừa qua, loại thuốc này đã được công bố chính thức là loại thuốc Smart drugs (thuốc thông minh/ thần dược thông minh) đầu tiên an toàn và hiệu quả.

Theo các nhà khoa học thuộc Đại học Y khoa Harvard (Mỹ) và Đại học Oxford (Anh) đã tiến hành phân tích 24 nghiên cứu khác nhau về Modanifil (ở Anh tên gọi là Provigil). Các chuyên gia đã tìm ra loại thuốc này thực sự cải thiện được sự tập trung, trí nhớ, sáng tạo và và thậm chí khiến công việc trở thành niềm vui. Công việc càng khó và càng phức tạp thì Modafinil lại càng phát huy tác dụng.

Trưởng nhóm nghiên cứu- Tiến sĩ Ruairidh Battleday nói: “Modafinil có thể và tăng cường một số chức năng nhận thức. Lần đầu tiên, chúng tôi có một chất giúp tăng cường trí nhớ mà dường như không có tác dụng phụ đáng kể nào kể cả về mặt tâm lý và thể chất”. Và một chút khả năng có thể bị đau đầu, buồn nôn là chuyện bình thường.

Còn Giáo sư Guy Goodwin, Chủ tịch của Trường Cao đẳng châu Âu Neuropsychopharmacology (ECNP) cho biết: “Đây là ví dụ thực tế đầu tiên của một loại thuốc- thuốc thông minh, mà thực sự có thể giúp sức, ví dụ, như sinh viên chuẩn bị kỳ thi”.

Modafinil làm cho con người trở nên sáng suốt, chăm chỉ và thành công hầu như không đặt ra mối đe dọa nào cho xã hội. Tuy nhiên, vấn đề chính nằm ở chỗ loại thuốc này… quá tốt. Nên khiến nhiều người bắt đầu e ngại rằng khi sử dụng loại thuốc này, những giá trị công việc mà họ tạo ra có còn là của chính họ, hay chỉ là sản phẩm tạo ra trong lúc đang “có thuốc”?

– Theo một khảo sát được tiến hành ở Đại học Oxford (Anh) thì có 26% sinh viên nói rằng họ có sử dụng Modafinil.
– Đại học Oxford và Cambridge (Anh) trước đây có tỷ lệ cứ 04 người lại có một người sử dụng “thuốc thông minh” này.
– Nhiều người ở độ tuổi trung niên cũng tìm tới thuốc trước khi thực hiện một công việc hay gặp phải căng thẳng.

Nếu bạn từng xem bộ phim điện ảnh Limitless thì chắc hẳn là sẽ muốn được uống loại thuốc NZT 48 để trở thành người thông minh nhất thế giới. Modafinil được coi là phiên bản đời thực gần giống NZT 48 nhất trong các loại chất nootropic , nhưng tất nhiên là nó sẽ không thể khiến bạn quá thông minh như trong phim được và tác dụng phụ của nó cũng không khủng khiếp như trong phim mô tả về NZT 48.

Theo FDA ( cơ quan quản lý thực phẩm và dược phẩm Mỹ) Modafinil là loại thuốc dùng để cải thiện sự tỉnh táo ở người lớn rất buồn ngủ do một trong các rối loạn giấc ngủ sau đây:

 • Chứng ngủ rũ: Đặc điểm là quá buồn ngủ và cơn buồn ngủ đến bất ngờ cả vào ban ngày, họ luôn cảm thấy kém tỉnh táo trong thời gian dài ngay cả khi đã ngủ đủ giấc.
 • Nghẽn đường thở dẫn đến ngưng thở khi ngủ.
 • Rối loạn làm việc theo ca.

Modafinil cũng được sử dụng trong quân đội Anh và Mỹ để giữ cho binh lính tỉnh táo và hoạt động ở mức độ cao lên đến 40 giờ liên tục. Các nghiên cứu cũng đã xác định Modafinil là có hiệu quả trong việc giảm hoặc loại bỏ các tác hại của sự thiếu ngủ ngắn hạn đối với não.

Đó là những chỉ định đã được công nhận bởi các cơ quan y tế và sẽ được các bác sĩ kê cho những đối tượng thiếu ngủ nhằm nâng cao sự tỉnh táo. Nhưng Modafinil nổi tiếng hơn khi được biết tới là chất làm tăng cường khả năng tập trung, khả năng ghi nhớ, sự sáng tạo và học tập ở những người khỏe mạnh ( không bị thiếu ngủ). Và một trong những biệt dược tốt nhất và nổi tiếng nhất của Modafinil là Modalert 200mg của SunPharma.

TỶ LỆ SỬ DỤNG

Năm 2007, Tạp chí “Đại học Y Mỹ” đã công bố kết quả thăm dò với sự tham gia của 1.025 sinh viên ở các trường đại học thuộc vùng Đông – Bắc nước Mỹ. Trung bình cứ 6 sinh viên thì có 1 người thú nhận đã tự ý sử dụng những loại tân dược kích thích thần kinh vốn chỉ được bán theo toa của bác sĩ .

Còn trên một kết quả khác được tiến hành bởi tờ Nature vào năm 2010 thì có 25% sinh viên Mỹ đã từng sử dụng modafinil. Không chỉ trong giới học sinh – sinh viên, tạp chí chuyên ngành “Nature” trong năm 2008 đã tiến hành cuộc thăm dò ẩn danh trong số 1400 nhà khoa học thuộc 60 quốc gia khác nhau. Kết quả có tới 62% số người được hỏi thừa nhận tối thiểu đã một lần sử dụng thuốc kích thích thần kinh mà chủ yếu là modafinil.

BẰNG CHỨNG KHOA HỌC

Từ năm 2015 trở về trước quan niệm cho rằng dùng modafinil để “thông minh hơn” thường chỉ là những lời truyền tai nhau trong giới học sinh- sinh viên hay những người thường xuyên sử dụng modafinil. Còn các nhà khoa học thì cho rằng điều đó chưa có bằng chứng rõ ràng do các kết quả thử nghiệm lâm sàng trên người trái ngược nhau.

Nhưng vào ngày 19 tháng 8 năm 2015 hai nhà khoa học từ trường đại học Oxford và trường y Harvard đã công bố một kết quả phân tích tổng hợp từ 24 nghiên cứu lâm sàng trên người của modafinil ( các nghiên cứu này được tiến hành rải rác từ 1990 đến 2014) và họ đã rút ra kết luận khi sử dụng modafinil ở người khỏe mạnh sẽ cải thiện việc ra quyết định, khả năng giải quyết vấn đề, tăng cường trí nhớ, sự tập trung và khả năng sáng tạo. Đặc biệt hiệu quả của modafinil càng rõ rệt khi công việc càng phức tạp. Đồng thời hai nhà khoa học cũng thấy rằng khi sử dụng modafinil trong thời gian ngắn thì rất ít gặp phải tác dụng phụ và sự lệ thuộc vào thuốc.

Thật vậy, cùng với những kinh nghiệm của rất nhiều người đã sử dụng modafinil và những bằng chứng mà khoa học đã chỉ ra. Modafinil sẽ là một lựa chọn tốt cho những người cần nâng cao khả năng học tập trước kỳ thi và đạt được năng suất cao trong công việc ở cả những người thiếu ngủ và những người khỏe mạnh.

Một số tác dụng chính của thuốc:
🔷 Tốc độ xử lý và phản xạ nhanh gấp nhiều lần
🔷 Nhớ lâu hơn và tốt hơn
🔷 Giúp bạn luôn muốn làm việc
🔷 Luôn luôn tỉnh táo
🔷 Tăng cường khả năng tập trung, nhận thức.
🔷 Tăng khả năng sáng tạo ,trí tưởng tượng và trí nhớ
🔷 Cải thiện khả năng tư duy, đọc hiểu, tiếp thu kiến thức
🔷 Học bất cứ thứ gì cũng dễ dàng hơn
🔷 Tâm trạng và cảm xúc luôn ổn định

Nghiên cứu được đăng trên tạp chí European Neuropsychopharmacology.

Rổ giá bên dưới
🔻🔻🔻🔻🔻🔻

💊 Modalert: 55k/ viên (Modafinil 200 mg) (Tối thiểu 5 viên)
(Mua nhiều giảm 5-10%)

💠Cách sử dụng : Dùng 200mg (1 viên) mỗi ngày, có thể dùng 400mg (2 viên) để có tác dụng tốt hơn, nên dùng vào buổi sáng, tốt nhất là khoảng 1 giờ trước khi bắt đầu làm việc tránh việc mất ngủ.

💠Tác dụng phụ : Tác dụng phụ “mạnh” khoa học chưa tìm ra, chỉ ở 1 số trường hợp có cảm giác đau đầu, bồn chồn, khó ngủ và buồn nôn mà hầu hết các loại thuốc đều có

LƯU Ý :
🔴KHÔNG SỬ DỤNG KHI UỐNG RƯỢU BIA HOẶC ĐANG SAY (say bia say xe say cafe cũng là say)
🔴KHÔNG SỬ DỤNG QUÁ 2 VIÊN / NGÀY
🔴1 TUẦN ÍT NHẤT NGHỈ 1 NGÀY
🔴SỬ DỤNG KHI BỤNG ĐÓI, SAU 30′ ĂN SÁNG NGAY – KHÔNG ĐƯỢC NHỊN ĂN. Trong thời gian hiệu quả sẽ rất đói

✅Inbox https://m.me/mystown hoặc comment để order

Xem thêm: FDA chấp thuận Modafinil
https://www.fda.gov/downloads/Drugs/DrugSafety/UCM231722.pdf

ĐƠN GIÁ THUỐC MODAFINIL

modafinil 200mg Đơn giá
5-9 viên 55.000đ / viên (Mua tối thiểu 5 viên)
10 – 99 viên 45.000đ / viên
>= 100 viên 40.000đ / viên

Bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

 1. Awsome website! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also

  https://www.cherada.net/marketing-digital/agencia-seo-en-paises-bajos.html

 2. I haven’t checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  https://g.page/dr-goz-peter-ugyved-debrecen

 3. I like this post, enjoyed this one appreciate it for putting up.

  https://topgimnasio.com/soportes-barra-pesas

 4. Hi this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  http://www.froleprotrem.com/

 5. I’m not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

  http://www.froleprotrem.com/

 6. Please let me know if you’re looking for a author for your blog. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Kudos!

  https://www.octavioguerrero.com/en/

 7. Howdy! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and brilliant style and design.

  http://www.froleprotrem.com/

 8. I’ve been surfing online more than 3 hours lately, yet I never found any fascinating article like yours. It?¦s beautiful value sufficient for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right content as you probably did, the web will probably be much more useful than ever before.

  https://www.brujosenusa.brujosclassifieds.com/

 9. Hi there, I found your website via Google while looking for a related topic, your website came up, it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  https://www.brujosenecuador.brujeria.co/

 10. You made some decent points there. I looked on the internet for the subject and found most guys will go along with with your site.

  http://www.froleprotrem.com/

 11. Hey! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Cheers

  http://www.vreyrolinomit.com/

 12. Hi my family member! I wish to say that this post is awesome, great written and come with almost all significant infos. I would like to see more posts like this.

  http://www.zortilonrel.com/

 13. Whats up this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  http://www.froleprotrem.com/

 14. There is noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain good points in options also.

  http://www.vreyrolinomit.com/

 15. I like this web blog so much, bookmarked. “Nostalgia isn’t what it used to be.” by Peter De Vries.

  http://www.vreyrolinomit.com/

 16. Whether you intend to free your own self coming from the individual and economic restrictions of employment or even you only wish to supplement your wage along with some additional cash, operating for yourself or beginning as well as expanding a service has actually never been simpler– and also there’s never been a greater selection of jobs to decide on. What is actually certainly not to love concerning operating coming from residence? Absolutely no commute, comprehensive kitchen area facilities, and also maybe even the potential to operate in your pj’s. Right here are some terrific service opportunities that will certainly enable you to function coming from the comfort of home: Those along with a respectable performance history in specifying up or even aiding to develop businesses possess easily-transferable abilities they can make use of to earn money from property. Additionally, you could additionally use (as well as demand even more for) in-person appointments, either walking out to go to clients on their territory, or possessing all of them involve your office (although you ought to perhaps get changed out of those PJs to begin with). Child care is actually as well as regularly will certainly be important to numerous family members, and childcare facilities don’t happen economical. Other capabilities, coming from mentor foreign languages to music to aiding with reading or writing, are actually all easy to develop into services– as well as they may be evenly highly profitable and also extremely fulfilling, as well. What you can bill are going to rely upon your knowledge, location, and also job you’re teaching; merely don’t expect to create your thousands by doing this. Like child care, treatment for the senior is actually a necessary company that will definitely consistently be actually in need. What is actually additional, those that require it usually come back when capable to stay in their own homes instead of relocating in to supported residing. While particular elements of treatment need medical qualifications, aiding clients with daily tasks like buying, cleaning, and cooking carry out certainly not. Exactly what this involves will certainly differ from task to work, but anticipate to generally be actually dishing up high quality food to teams of family and friends at dinner gatherings. Only birth in mind that you might need to hire waitstaff to serve food items as well as alcoholic beverages as well as take care of visitors. The job economic situation isn’t for every person, however, for the right person, steering for Uber or Lyft are wonderful methods to make a little bit of cash. Have you ever before observed a furniture on Craigslist that has potential if someone will merely give it a little bit of TLC? If you are specifically convenient, you might go to emporium as well as yard sale, select up items at low cost, repair them, as well as transform all of them around for a higher rate. If you possess a good eye, you might hunt for valuables, anomalies, and also much more. Public auction web sites like ebay.com can attach you with a wide reader searching for your products. Proms, wedding ceremonies, and various other exclusive celebrations persuade individuals to appear their best. You can easily become a private stylist and possess folks involve your home center, or even you can make residence phone calls or work on-location. Much like at home childcare, household pet resting is actually a business that you can easily utilize right into to make additional money. A lot of people desire the peace of thoughts knowing that a person is actually there for their coat infant, guaranteeing they’re comfy as well as secure while they’re gone. Web sites including care. com help place potential clients in front of animal caretakers in their location. You can easily list your area free of cost, and also Airbnb does all the heavy lifting for you, making it very easy to attract and host travelers. You may charge what you wish, and Airbnb also defends you with residential property damages and collision insurance coverage. Online company possibilities likewise afford you all the advantages of working coming from house, yet even better, several of them permit you to operate from absolutely anywhere (which has never been actually easier or even even more enjoyable, with the help of the ever-growing coworking sector). » Some of the primary adjustments to ‘exactly how our company operate’ over the past years is actually the huge change toward free of cost agency, i. e. freelancing, consulting, or running solopreneur-types of companies,» he states. «While numerous much older employees were taught to pursue protection in the form of a full-time task, that is no more the only technique to make a residing. You could speak with or even freelance in an amount of places coming from copywriting to advertising and marketing approach, or manage your very own ecommerce company coming from your residence.» He likewise advises that regardless of which course you select, the brilliant means to «get away from» your full time task is actually to begin creating this transition while you’re still functioning. » It took 2. 5 years to accumulate business good enough to maintain a lifestyle revenue, as well as I went full-time in 2012. I am actually living proof if you wish to operate solo, you may perform it along with the correct organization style, a sound leave approach, as well as a great deal of effort.» Really want a technique to start creating funds in moments? Web sites like Upwork, Freelancer, and Folks Every Hr permit you to carry out just that. » Craigslist has a whole section committed to Gigs you can sign up with to bring in added cash,» says Carl Sednaoui, Director of Marketing at MailCharts. Only birth in thoughts that these work may not be scalable. What they are, having said that, is actually a terrific method to create a little extra pocket cash by outsourcing your capabilities on your own conditions. It is actually likewise properly worth looking at some sound assistance from Foundr’s Jeremy Noronha. «Go where your clients are, certainly not where your competition is,» he suggests. «Several freelancers who begin usually tend to put up out in the internet neighborhoods along with their peers as well as not their possible clients. The greatest technique to create as well as build the best partnerships is actually to give market value in every the locations your suitable clients invest their time.» Some abilities are more popular than others.

  http://www.X7wFVYZgcs.com/X7wFVYZgcs